'De Leeuw maakt ommezwaai en verhuist tóch van Groningen naar Brabant'

'De Leeuw maakt ommezwaai en verhuist tóch van Groningen naar Brabant'

09-08-2022 18:48
83

Verrassend transfernieuws van het Brabants Dagblad: Michael de Leeuw is tóch op weg naar Willem II. De 35-jarige aanvaller komt over van FC Groningen, waar zijn rol is uitgespeeld.

De Leeuw werd zondag tot zijn stomme verbazing niet opgenomen in de Groningen-selectie voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (2-2 tegen FC Volendam). Willem II en FC Emmen bleken geïnteresseerd om hem over te nemen, maar de Tilburgers leken geen kans te maken door de plannen van De Leeuw en zijn gezin om in Groningen te blijven wonen.

De situatie is nu veranderd, weet het Brabants Dagblad: De Leeuw is alsnog op weg naar Willem II, waar hij op korte termijn zijn handtekening zal zetten. Het is onduidelijk welk bedrag de Brabantse club, actief in de Keuken Kampioen Divisie, aan Groningen gaat betalen. FC Emmen slaagde er de laatste dagen niet in om De Leeuw transfervrij over te nemen.

'Bronnen melden dat de overgang woensdag definitief rondkomt, op social media circuleren al foto's van De Leeuw in Tilburg', schrijft het Brabants Dagblad. De routinier doorliep de jeugdopleiding van Willem II, maar speelde nooit in het eerste elftal. Dat deed hij de laatste dertien jaar wel bij BV Veendam, De Graafschap, FC Groningen, Chicago Fire en FC Emmen.