Harde kern Heerenveen reist het land door om zout in wonden Groningen en Cambuur te strooien

28 mei 2023, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De degradatie van FC Groningen en SC Cambuur zorgt voor leedvermaak in Heerenveen. De harde kern van de Friese club heeft in aanloop naar de laatste speelronde van de Eredivisie de draak gestoken met de aartsrivalen.

Zowel Cambuur als Groningen degradeerde in de 31ste speelronde uit de Eredivisie. Heerenveen is daardoor de enige club van de twee meest noordelijke provincies die komend seizoen uitkomt op het hoogste niveau. Nieuw Noord, de fanatieke supportersvereniging van Heerenveen, heeft met een ludieke actie extra zout in de wonden van de degradanten gestrooid.

Langs de snelweg van Groningen en Leeuwarden richting Heerenveen zijn plaatsnaamborden met 'Eredivisie' geplaatst. Aan de andere kant van de weg zijn dezelfde borden terug te vinden, maar dan met een rode streep erdoor. De borden duiden aan waar de Eredivisie 'begint' en 'eindigt'.

Ook heeft Nieuw Noord bij stadions van diverse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie speciale borden opgehangen. Cambuur en Groningen worden met deze borden welkom geheten op het tweede niveau. Clubslogans 'Samen naar de Grote Markt' en 'Cambuur Komt Eraan' zijn veranderd naar 'Samen naar de Keuken Kampioen Divisie' en 'Cambuur Is Weer Terug'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

idioten

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom idioten? Bedenken ze eens een ludieke actie, waar ze een hoop werk in hebben gestoken, het heeft wat tijd, geld en groene jongens gekost, er is niemand gewond geraakt of er zijn geen spullen van mensen die er niets mee te maken hebben verloren gegaan.

Superkwalikwantiviaextraquasiotisch SchepjeSuiker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind dit wel een leuke actie

Kemi English
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prachtig dit, humor ipv geweld !!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groningen, Leeuwarden en (wellicht ook) Emmen..... Het scheelt een hoop reiskosten voor de ED clubs ;-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen