'Groningen wil Nederlandse cultspits oppikken in Schotland als Pepi-vervanger'

'Groningen wil Nederlandse cultspits oppikken in Schotland als Pepi-vervanger'

29-05-2023 12:02 Laatste update: 12:25
57

FC Groningen heeft de pijlen op Kevin van Veen gericht. De Nederlandse spits, die een openbaring is in Schotland, moet de opvolger worden van Ricardo Pepi in de Euroborg. Dat meldt RTV Noord.

Van Veen is aan zijn tweede seizoen bezig bij Motherwell. Voor die club scoorde de 1.91 meter lange targetman al 25 keer in 38 competitieduels. Ondanks zijn heldenstatus staat Van Veen open voor een terugkeer naar Nederland. Hij ligt nog wel tot medio 2024 vast, waardoor Groningen een afkoopsom moet betalen. Algemeen directeur Wouter Gudde zat onlangs al met hem om tafel. Of een transfer zijn beslag krijgt, is desondanks nog te vroeg om te zeggen.

De carrière van de 31-jarige Van Veen leest als een jongensboek. Hij speelde in de jeugd van PSV, brak bij Helmond Sport door in het betaald voetbal, maar na onenigheid met coach Jurgen Streppel daalde hij af naar de amateurs. Van Veen werkte als stukadoor, toen hij een nieuwe kans in het profvoetbal kreeg. Bij FC Oss combineerde hij het voetbal zelfs met zijn werk. Desondanks maakt de spits indruk met zestien goals.

Het leverde Van Veen de nodige belangstelling op. Hij koos voor een Engels avontuur bij Scunthorpe United FC uit League One. Hij wordt nog een jaar verhuurd aan SC Cambuur, speelt bij Northampton Town en keert dan weer terug Scunthorpe United. Twee jaar geleden pikte Motherwell hem op, waar de Eindhovenaar pas echt loskomt. Afgelopen week scoorde hij voor de elfde wedstrijd op rij.

Mocht Van Veen, die in Schotland de bijnaam 'Budget Bergkamp' verdiende, de overstap maken naar FC Groningen, dan is hij volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen. De Trots van het Noorden degradeerde uit de Eredivisie.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!