Alfons Arts in zijn tijd als assistent bij FC Groningen
NOS Voetbal

Clubiconen Arts en Van Oostrum moeten FC Emmen naar play-offs loodsen

FC Emmen doet een beroep op twee clubiconen om de ploeg in de laatste vier competitieduels naar de play-offs om promotie naar de eredivisie te loodsen.

Oud-speler Alfons Arts (58) wordt interim-trainer, voormalig spits Michel van Oostrum - topscorer aller tijden van Emmen - wordt zijn assistent.

Arts volgt de dinsdag weggestuurde Fred Grim op en is tot het einde van het seizoen verantwoordelijk voor de huidige nummer twaalf van de eerste divisie.

De ploeg degradeerde vorig jaar na een jaar uit de eredivisie en heeft nu vier punten achterstand op de huidige nummer acht MVV, dat wel op een play-offplek staat.

Samen meer dan 500 wedstrijden voor Emmen

Samen speelden Arts en Van Oostrum meer dan 500 duels voor Emmen. Arts kwam tussen 1996 en 2003 tot ruim 200 wedstrijden. Na zijn loopbaan ging hij aan de slag als assistent bij de club. De geboren Zeistenaar was de afgelopen vier jaar assistent bij FC Groningen.

Van Oostrum (57) voetbalde tussen 1990 en 2002 meerdere periodes voor Emmen en kwam tot 339 duels, waarin hij 196 keer scoorde. Niemand speelde meer duels voor de club dan Van Oostrum.

Ruud Brood

Bij TOP Oss vertrekt Ruud Brood aan het eind van dit seizoen. De Brabantse club gaat het contract van de 61-jarige trainer niet verlengen. Brood werd vorige zomer aangesteld als hoofdtrainer. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

De ploeg uit Oss staat momenteel op de zeventiende plaats in de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl