Van Nieff: "Dat vertrouwen voelde ik eigenlijk alleen bij Dordrecht"

31 mei 2020, 17:56

Yoëll van Nieff (op archiefbeeld voor Heracles Almelo) is op z'n plek bij het Hongaarse Puskas Akademia. De voormalig speler van FC Groningen en Heracles Almelo is onomstreden en maakt met de club kans op het bereiken van Europees voetbal. "Het maakt niet uit als ik een keer slecht voetbal. Ik speel altijd", zegt de 26-jarige Groninger.

"Dat vertrouwen voelde ik in Nederland eigenlijk alleen bij FC Dordrecht. Kijk, ik ben echt een liefhebber. Genoot ook van het spelletje tijdens de trainingen, terwijl ik wist dat ik in het weekend niet voetbalde", vertelt Van Nieff aan het Algemeen Dagblad. "Maar nu het op het veld loopt zoals ik wil, merk ik dat alles in het dagelijks leven ook net ietsje makkelijker gaat."

Met Van Nieff in het elftal is Puskas Akademia bezig aan een goed seizoen. "We hebben een leuke, aanvallend ingestelde ploeg. De top-vijf was aanvankelijk onze doelstelling, maar we mikken nu op een derde of tweede plaats. Deze volstaan voor de voorrondes van de Europa League", zegt hij. "Toen ik als tienjarig jochie begon in de jeugdopleiding van FC Groningen, droomde ik niet van de Hongaarse competitie. Je moet realistisch zijn: de Premier League komt niet voor mij. Maar je kunt, ook zonder de absolute topcompetities achter je naam, een mooie carrière hebben. Ik voetbal bij een goede club, woon in een geweldige stad (Boedapest, red.), de mensen zijn vriendelijk en ik voel me gewaardeerd. Ik hoef hier voorlopig niet weg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen