LIVE-discussie: Groningen wil met bankzitter Robben afrekenen met mindere vorm

LIVE-discussie: Groningen wil met bankzitter Robben afrekenen met mindere vorm

02-05-2021 13:40
35

FC Groningen wil zondag op eigen veld vertrouwen tanken tegen Sparta. De Trots van het Noorden kan de play-offs nauwelijks nog ontgaan, maar slechts één van de laatste zes duels werd gewonnen. De laatste thuiszege dateert zelfs van 28 februari.

De ploeg van coach Danny Buijs komt de laatste weken moeizaam tot scoren. De rentree van Arjen Robben komt dan ook op het goede moment. De aanvaller liet de wedstrijd tegen PSV nog aan zich voorbijgaan en begint tegen Sparta op de bank. Als hij invalt, wordt het zijn vierde optreden van het seizoen. Patrick Joosten keert terug in de basis. Hij vervangt de geschorste Alessio da Cruz, die met de club steggelt over zijn toekomst. Gabriel Gudmundsson is geblesseerd.

Voor Sparta zit het seizoen er bijna op. De formatie van trainer Henk Fraser staat elfde en de play-offs lijken niet meer haalbaar. De Rotterdammers voeren één wijziging door ten opzichte van de 2-0 zege op VVV-Venlo. Adil Auassar keert terug in de basis. Dat gaat ten koste van Michaël Heylen. 

De opstellingen

FC Groningen: Padt; Te Wierik, Dammers, Itakura; El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, Van Hintum; Joosten, Suslov; Strand Larsen

Sparta: Okoye; Abels, Beugelsdijk, Auassar, Meijers; Harroui, Duarte; Mijnans, Smeets, Engels; Thy